Een sollicitatiebrief is een document dat bij een cv hoort en de werkzoekende introduceert bij een potentiële werkgever. Het is doorgaans één pagina lang en belicht de vaardigheden, kwalificaties en interesse van de sollicitant in de baan.
Het belang van een sollicitatiebrief in het sollicitatieproces
Terwijl een cv een samenvatting geeft van iemands werkervaring, opleiding en vaardigheden, kunnen werkzoekenden met een sollicitatiebrief hun motivaties en redenen communiceren om voor een bepaald bedrijf te willen werken. Het geeft kandidaten ook de kans om hun schrijfstijl te laten zien en hun aandacht voor detail te tonen.
Een goed geschreven sollicitatiebrief kan het verschil maken tussen het krijgen van een sollicitatiegesprek of niet. Uit een onderzoek van de Society for Human Resource Management blijkt zelfs dat 90% van de werkgevers sollicitatiebrieven belangrijk vindt in het wervingsproces.
De rol van een sollicitatiebrief bij sollicitaties
Als sollicitant heb je misschien gehoord over het belang van het indienen van een goed geschreven sollicitatiebrief, maar weet je misschien niet zeker wat een sollicitatiebrief precies is en waarom deze ertoe doet. In dit gedeelte onderzoeken we de definitie van een sollicitatiebrief, de rol ervan bij sollicitaties en het belang van het schrijven van een succesvolle sollicitatiebrief.
A. Definitie van sollicitatiebrief
Een sollicitatiebrief is een document dat bij uw cv hoort als u solliciteert naar een baan. Het is meestal een brief van één pagina waarin u wordt voorgesteld aan uw potentiële werkgever en waarin uw kwalificaties en vaardigheden worden benadrukt. In tegenstelling tot uw cv, dat een samenvatting is van uw werkgeschiedenis, is een sollicitatiebrief een gelegenheid om uit te leggen waarom u perfect past bij de functie waarvoor u solliciteert.
B. Rol van de sollicitatiebrief bij sollicitaties
De rol van een sollicitatiebrief bij sollicitaties is om de werkgever aanvullende context en informatie over uw kwalificaties en ervaring te bieden. Hoewel het CV een gestructureerd document is dat uw werkgeschiedenis en prestaties presenteert, is de sollicitatiebrief uw kans om uw persoonlijkheid, interesses en passie voor de baan onder de aandacht te brengen.
Naast dat u uzelf voorstelt, toont een goed geschreven sollicitatiebrief uw kennis over het bedrijf en de functie waarvoor u solliciteert. Het moet ook ingaan op eventuele specifieke vereisten in de vacature en uitleggen hoe u bij uitstek gekwalificeerd bent om aan die vereisten te voldoen.
C. Het belang van een goed geschreven sollicitatiebrief
Het indienen van een goed geschreven sollicitatiebrief is cruciaal voor het maken van een positieve eerste indruk bij potentiële werkgevers. Het is een kans om uw schrijfvaardigheid, aandacht voor detail en communicatieve vaardigheden te demonstreren.
Met een succesvolle sollicitatiebrief kunt u zich onderscheiden van andere sollicitanten en uw kansen op een sollicitatiegesprek vergroten. Aan de andere kant kan een slecht geschreven sollicitatiebrief uw kansen schaden om in aanmerking te komen voor de functie waarin u geïnteresseerd bent.
Een sollicitatiebrief speelt een cruciale rol bij sollicitaties, vooral bij het online indienen van een sollicitatie. Als werkzoekende is het belangrijk om een goed geschreven sollicitatiebrief op te stellen waarin uw kwalificaties en enthousiasme voor de functie waarop u solliciteert, naar voren komen. Om de vraag te beantwoorden: ja, moet u de datum in uw sollicitatiebrief vermelden en ervoor zorgen dat deze goed geschreven is en is toegesneden op de baan waarop u solliciteert.
Het doel van het opnemen van datums in een sollicitatiebrief
A. Uitleg waarom data zijn opgenomen
Datums zijn belangrijk in een sollicitatiebrief, omdat ze een duidelijke tijdlijn bieden van wanneer de brief is geschreven en verzonden. Het helpt zowel de werkgever als de sollicitant bij het bijhouden van correspondentie en deadlines. Het opnemen van data kan ook helpen de actualiteit en relevantie van de informatie in de brief aan te tonen.
Bovendien kan het opnemen van datums de werkgever ook laten zien dat de sollicitant aandacht en moeite in het sollicitatieproces heeft gestoken, omdat het een niveau van organisatie en aandacht voor detail benadrukt.
B. Belang van data in een sollicitatiebrief
Het belang van het opnemen van data in een begeleidende brief kan niet genoeg worden benadrukt. Het helpt om vanaf het begin van het sollicitatieproces een gevoel van professionaliteit en organisatie te creëren.
Vanuit het perspectief van de werkgever kan het hebben van duidelijke data in de begeleidende brief hen helpen sollicitaties snel en gemakkelijk te sorteren en de antwoorden te prioriteren. Dit is vooral belangrijk als er een krappe tijdlijn is voor het wervingsproces.
Voor de sollicitant kan het opnemen van datums een mate van betrokkenheid en betrokkenheid bij het wervingsproces aantonen. Het laat zien dat ze geïnvesteerd zijn in de functie en de nodige stappen ondernemen om ervoor te zorgen dat hun sollicitatie in orde is.
Het opnemen van data in een sollicitatiebrief is een best practice die door alle sollicitanten moet worden gevolgd. Het biedt niet alleen een duidelijke tijdlijn voor de communicatie, maar het getuigt ook van organisatie en aandacht voor detail. Als zodanig kan dit een positieve invloed hebben op de kansen van de sollicitant om teruggebeld te worden en vooruitgang te boeken in het aanwervingsproces.
Wanneer moet u datums opnemen in een sollicitatiebrief?
Bij het opstellen van een sollicitatiebrief vragen veel werkzoekenden zich vaak af of ze wel of geen data in hun sollicitatie moeten opnemen. De waarheid is dat het opnemen van data in een sollicitatiebrief een groot verschil kan maken, omdat het helpt een gevoel van urgentie over te brengen en een referentiepunt voor de werkgever biedt. Er zijn echter momenten waarop het toevoegen van datums verplicht is en op andere momenten is het misschien niet zo belangrijk.
A. De scenario’s waarbij het toevoegen van datums verplicht is
Er zijn een paar specifieke scenario’s waarin het toevoegen van datums aan uw sollicitatiebrief absoluut verplicht is. Als de vacature een deadline voor sollicitatie vermeldt, dient het opnemen van de datum in uw sollicitatiebrief als een cruciale herinnering voor de werkgever. Hiermee laat u zien dat u op de hoogte bent van de deadline en dat u de tijd heeft genomen om uw aanvraag op tijd binnen te krijgen.
Als uit de vacature blijkt dat de functie voor een beperkte tijd beschikbaar is, kan het ook belangrijk zijn om datums te vermelden. Als u zich bewust bent van deze tijdlijn, toont u uw aandacht voor detail en uw vermogen om onder druk te werken.
Bovendien kan het toevoegen van datums belangrijk zijn in situaties waarin uw arbeidsverleden enige uitleg vereist. Als u bijvoorbeeld hiaten in uw werkgeschiedenis heeft, laat het uitleggen van deze hiaten zien dat u zorgvuldig heeft nagedacht over uw zoektocht naar een baan. Het helpt ook eventuele veronderstellingen tegen te gaan die de werkgever zelf zou kunnen maken over waarom u een gat in uw dienstverband had.
B. Wanneer kan het niet belangrijk zijn om data op te nemen?
Hoewel het toevoegen van datums aan een sollicitatiebrief nuttig kan zijn, zijn er momenten waarop dit niet nodig of zelfs voordelig is. Als u solliciteert naar een functie waarbij u een persoonlijke band heeft of als de vacature geen deadline of tijdlijn specificeert, kunt u overwegen om datums op te nemen. In een dergelijk geval kan het toevoegen van datums de indruk wekken dat u zich alleen maar zorgen maakt over het halen van de deadline, in plaats van u te concentreren op de reden waarom u het beste bij de functie past.
Bovendien, als de baan een baan op afstand, een gig-werk of een deeltijdbaan is, hoeft u mogelijk geen datums in uw sollicitatiebrief op te nemen. Werken op afstand of kluswerk zijn mogelijk niet gebonden aan een specifiek tijdsbestek of deadline, en aangezien deeltijdbanen niet als een primaire carrière worden beschouwd, kun je in deze gevallen wegkomen door geen datums toe te voegen.
Er zijn situaties waarin het opnemen van data in een begeleidende brief verplicht is, bijvoorbeeld wanneer er een specifieke deadline of een beperkt tijdsbestek is. Er zijn echter ook andere situaties waarin het niet belangrijk of zelfs noodzakelijk is om data te vermelden. Het is belangrijk om uw discretie te betrachten en de baan waarop u solliciteert goed te beoordelen voordat u besluit of u wel of geen data in uw sollicitatiebrief opneemt.
Voordelen van het toevoegen van datums aan een sollicitatiebrief
A. Voordelen van het toevoegen van datums
Het opnemen van de datum in een begeleidende brief kan een aantal voordelen bieden. Het laat in de eerste plaats zien dat de werkzoekende over zijn communicatieve en organisatorische vaardigheden beschikt. Het wekt de indruk dat de sollicitant proactief is en zijn zoektocht naar een baan serieus neemt.
Een ander voordeel van het toevoegen van datums is dat het context biedt voor de lezer. De rekruteringsmanager kan precies zien wanneer de sollicitatiebrief is geschreven en kan ervan uitgaan dat de sollicitant binnen een redelijke termijn gevolg geeft.
B. Hoe het toevoegen van datums van invloed kan zijn op uw aanvraag
Hoewel het toevoegen van datums misschien een klein detail lijkt, kan het in werkelijkheid een grote impact hebben op uw aanvraag. Ten eerste kan het ervoor zorgen dat de aanvrager zich onderscheidt van de massa als andere aanvragers hebben nagelaten een datum op te nemen.
Als een vacature een specifieke deadline of startdatum heeft, kan de datum in de sollicitatiebrief bovendien aantonen dat de sollicitant op de hoogte is van deze details en klaar is om op het juiste moment aan de slag te gaan.
Als de aanvrager echter de deadline mist of als de datum al is verstreken op het moment dat hij zijn aanvraag indient, kan dit een negatief effect hebben op zijn kandidatuur. Dit laat zien dat ze geen aandacht besteden aan details of hun tijd niet effectief beheren.
C. Beste praktijken voor het opnemen van datums in een begeleidende brief
Wanneer u een datum op een sollicitatiebrief vermeldt, is het belangrijk om dit op een professionele en consistente manier te doen. Hier zijn enkele best practices waarmee u rekening moet houden:
Gebruik elke keer dat u een begeleidende brief indient, hetzelfde formaat voor de datum. Als u er bijvoorbeeld voor kiest om de dag van de week op te nemen, zorg er dan voor dat u dit consequent doet.
Kies een duidelijk en gemakkelijk leesbaar formaat. Veelgebruikte notaties zijn ‘5 augustus 2021’ of ‘5 augustus 2021’.
Vermeld altijd de datum bovenaan de begeleidende brief, uitgelijnd met de linkermarge of gecentreerd.
Als de vacature een deadline of startdatum vermeldt, zorg er dan voor dat u deze informatie samen met de datum op uw sollicitatiebrief vermeldt.
Door deze best practices te volgen, kunnen sollicitanten ervoor zorgen dat zij zichzelf zo goed mogelijk presenteren en een goede eerste indruk maken bij de rekruteringsmanager.
Mogelijke nadelen van het opnemen van datums in een sollicitatiebrief
Bij het schrijven van een sollicitatiebrief kunt u zich afvragen of u wel of geen data moet opnemen. Er zijn situaties waarin data uw aanvraag kunnen schaden en het is belangrijk om de voor- en nadelen af te wegen voordat u besluit deze op te nemen.
A. Situaties waarin data uw aanvraag kunnen schaden
Tewerkstellingsverschillen: Als er een langere periode tussen twee banen zit, kan het opnemen van datums de aandacht vestigen op de werkgelegenheidsverschillen en mogelijk waarschuwingssignalen oproepen voor de rekruteringsmanager.
Leeftijdsdiscriminatie: Het opnemen van datums in uw sollicitatiebrief kan uw leeftijd onthullen en mogelijk leiden tot leeftijdsdiscriminatie tijdens het aanwervingsproces.
Niet-gerelateerde ervaring: Als u werkervaring heeft die geen verband houdt met de functie waarvoor u solliciteert, kan het opnemen van datums dit benadrukken en twijfel doen rijzen over uw vermogen om in de functie te presteren.
Kortdurend dienstverband: Als u meerdere kortetermijnfuncties heeft gehad of van baan bent gewisseld, kan het opnemen van afspraakjes de indruk wekken dat u niet betrouwbaar of betrokken bent.
B. Voor- en nadelen van het opnemen van datums in een begeleidende brief
Pluspunten:
Toont loopbaanvoortgang: Door datums in uw sollicitatiebrief op te nemen, kunt u uw loopbaanontwikkeling aantonen en uw relevante ervaring in de branche onder de aandacht brengen.
Helpt bij de organisatie: Datums kunnen de rekruteringsmanager helpen uw werkgeschiedenis en prestaties bij te houden.
Toont werkethiek aan: het opnemen van datums in een sollicitatiebrief kan uw werkethiek en toewijding aan uw professionele bezigheden onder de aandacht brengen.
Nadelen:
Kan vooringenomenheid veroorzaken: Zoals gezegd kan het opnemen van datums leiden tot leeftijdsdiscriminatie en andere vooroordelen.
Vestigt de aandacht op kortetermijnwerk: als u meerdere kortetermijnfuncties heeft gehad, kan het opnemen van datums hierop de aandacht vestigen en mogelijk uw sollicitatie schaden.
Kan hiaten aan het licht brengen: het opnemen van datums kan hiaten in uw werkgeschiedenis aan het licht brengen, wat mogelijk uw sollicitatie kan schaden.
De beslissing om data op te nemen in een begeleidende brief moet worden genomen op basis van de specifieke situatie van het individu. Het is belangrijk om de voor- en nadelen af te wegen en te overwegen hoe het opnemen van datums uw kansen op het krijgen van de baan kan beïnvloeden. Uiteindelijk moet de nadruk liggen op de kwalificaties en ervaringen die ervoor zorgen dat u het beste bij de functie past, ongeacht of u er wel of niet voor kiest om data in uw sollicitatiebrief op te nemen.
Alternatieven voor het opnemen van een datum in een sollicitatiebrief
Als het gaat om het schrijven van een sollicitatiebrief, lijkt het opnemen van een datum misschien een gegeven. Er zijn echter situaties waarin u misschien een andere aanpak wilt kiezen. Hier zijn enkele alternatieven voor het gebruik van een datum in uw sollicitatiebrief:
A. Andere benaderingen voor het gebruik van datums in een sollicitatiebrief
- Een seizoen of maand gebruiken in plaats van een datum
Als je bang bent dat een datum te specifiek overkomt, overweeg dan om in plaats daarvan een seizoen of maand te gebruiken. In plaats van bijvoorbeeld te zeggen: ‘Ik ben afgestudeerd in mei 2015’, kun je ook zeggen: ‘Ik ben afgestudeerd in het voorjaar van 2015’ of ‘Ik ben afgestudeerd in mei’. Dit kan de werkgever nog steeds een idee geven van uw tijdlijn zonder een exacte datum op te geven.
- Alleen jaren gebruiken
Een andere optie is om alleen het jaartal in je sollicitatiebrief te gebruiken. Dit kan handig zijn als je een langere ervaring hebt en niet elke datum op je cv wilt vermelden. In plaats van bijvoorbeeld te zeggen: ‘Ik heb van januari 2016 tot oktober 2018 bij XYZ-bedrijf gewerkt’, zou je kunnen zeggen: ‘Ik heb van 2016-2018 bij XYZ-bedrijf gewerkt.’
B. Hoe omgaan met gaten in de werkgelegenheid als de datum onduidelijk is?
Als u ervoor kiest om geen data op te nemen in uw sollicitatiebrief of cv, kunt u in een situatie terechtkomen waarin er een gat in uw arbeidsverleden zit dat niet meteen duidelijk is. Hier zijn enkele tips om met deze situatie om te gaan:
- Wees eerlijk
Als er een gat in uw dienstverband zit, wees daar dan eerlijk over. Werkgevers waarderen eerlijkheid en transparantie, en het is beter om de leemte in uw sollicitatiebrief aan te pakken dan te wachten tot de werkgever er later naar vraagt.
- Focus op overdraagbare vaardigheden
Als u al enige tijd zonder werk zit of hiaten in uw arbeidsverleden heeft, concentreer u dan op de overdraagbare vaardigheden die u in die tijd heeft verworven. Als u bijvoorbeeld vrijaf heeft genomen om voor een familielid te zorgen, heeft u mogelijk sterke communicatieve en probleemoplossende vaardigheden ontwikkeld.
- Markeer professionele ontwikkeling
Als u zonder werk zit, gebruik dan uw begeleidende brief als een kans om de professionele ontwikkeling die u in die periode heeft doorgemaakt onder de aandacht te brengen. Dit kan het volgen van lessen zijn, het volgen van workshops of vrijwilligerswerk in uw vakgebied.
Het is niet altijd nodig om een datum op uw motivatiebrief te vermelden. Door alternatieve benaderingen van dates te gebruiken en eerlijk te zijn over eventuele hiaten in uw arbeidsverleden, kunt u uzelf nog steeds presenteren als een gekwalificeerde en professionele kandidaat voor de baan.
Voorbeelden van sollicitatiebrieven met en zonder datums
A. Voorbeeld sollicitatiebrieven met datums
Hier is een voorbeeld van een begeleidende brief met een datum:
Zoals u kunt zien, staat de datum bovenaan de brief, net onder de contactgegevens. Dit is een gebruikelijke manier om een begeleidende brief met een datum op te maken.
B. Voorbeeld sollicitatiebrieven zonder datums
Hier is een voorbeeld van een begeleidende brief zonder datum:
Hoewel deze begeleidende brief geen specifieke datum vermeldt, is hij toch duidelijk en professioneel qua toon en inhoud.
C. Analyse van sollicitatiebrieven met en zonder datums
De vraag of een datum in een sollicitatiebrief moet worden vermeld, is een vraag waarmee veel werkzoekenden worden geconfronteerd. Hoewel het nuttig kan zijn om een datum op te nemen om context te bieden en aan te tonen dat uw aanvraag op tijd is, is dit niet altijd nodig of verwacht.
Sollicitatiebrieven met datums, zoals het voorbeeld hierboven, kunnen handig zijn in situaties waarin u reageert op een specifieke vacature of een connectie heeft met het bedrijf of de functie waarvoor u solliciteert. In deze gevallen kan de datum helpen aantonen dat u de tijd heeft genomen om onderzoek te doen en uw aanvraag af te stemmen op de specifieke gelegenheid.
Er zijn echter ook momenten waarop het passender kan zijn om de datum niet in uw sollicitatiebrief te vermelden, zoals blijkt uit het tweede voorbeeld. Als u bijvoorbeeld een sollicitatie indient via een algemene vacaturebank of website, of als u solliciteert bij een bedrijf zonder een specifieke vacature in gedachten, is het vermelden van een datum wellicht niet nodig.
Uiteindelijk moet de beslissing of u een datum in uw begeleidende brief wilt opnemen, gebaseerd zijn op de specifieke omstandigheden van uw sollicitatie. Houd rekening met de context van de vacature, de verwachtingen van het bedrijf of de rekruteringsmanager en de aard van de functie waarop u solliciteert. Door rekening te houden met deze factoren, kunt u een sollicitatiebrief opstellen die professioneel, doelgericht en effectief is in het maken van een sterke eerste indruk.
Praktische tips voor het schrijven van een sterke sollicitatiebrief
A. Hoe u uw sollicitatiebrief kunt laten opvallen
Uw sollicitatiebrief is uw eerste kans om indruk te maken op een potentiële werkgever. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat deze opvalt:
- Personaliseer het: spreek de wervingsmanager bij naam aan en vermeld details over het bedrijf en de functie waarvoor u solliciteert.
- Wees beknopt: houd uw sollicitatiebrief op één pagina en gebruik opsommingstekens of korte alinea’s om blokken tekst op te splitsen.
- Benadruk uw prestaties: gebruik specifieke voorbeelden van hoe u hebt bijgedragen aan eerdere bedrijven of organisaties om uw vaardigheden en ervaring aan te tonen.
- Gebruik trefwoorden: stem uw sollicitatiebrief af op de vacature door belangrijke trefwoorden en zinsdelen op te nemen.
B. Veel voorkomende fouten die u moet vermijden
Er zijn een paar veelgemaakte fouten die ervoor kunnen zorgen dat uw sollicitatiebrief minder effectief is. Dit is wat u moet vermijden:
- Generiek zijn: gebruik geen one-size-fits-all aanpak. Pas uw sollicitatiebrief aan elke vacature aan.
- Te veel op uzelf focussen: Uw sollicitatiebrief moet zich richten op hoe u het bedrijf kunt helpen, en niet alleen op uw eigen carrièredoelen.
- Gebruik clichés: Vermijd overmatig gebruikte uitdrukkingen als ‘teamspeler’ of ‘detailgericht’. Gebruik in plaats daarvan specifieke voorbeelden om uw vaardigheden te demonstreren.
- Fouten maken: Controleer uw sollicitatiebrief zorgvuldig op spel- en grammaticafouten.
C. Suggesties voor het verbeteren van uw sollicitatiebrief
Probeer deze tips om je sollicitatiebrief te verbeteren:
- Houd het gefocust: blijf bij de belangrijkste details en vermijd niet-gerelateerde informatie.
- Toon uw persoonlijkheid: Gebruik uw sollicitatiebrief om uw persoonlijkheid en enthousiasme voor de baan te laten zien.
- Proeflezen: Lees uw sollicitatiebrief hardop om fouten of lastige formuleringen op te sporen.
- Vraag een second opinion: vraag een vriend of mentor om uw sollicitatiebrief te bekijken voor feedback.
Vergeet niet dat uw sollicitatiebrief uw kans is om een goede eerste indruk te maken. Gebruik deze tips om ervoor te zorgen dat deze de aandacht van de rekruteringsmanager trekt en laat zien waarom u de beste kandidaat voor de baan bent.
Veelgestelde vragen over het opnemen van datums in een sollicitatiebrief
Als het gaat om het maken van een sollicitatiebrief, vragen veel werkzoekenden zich af of ze de datum wel of niet moeten vermelden. Hoewel er geen pasklaar antwoord op deze vraag bestaat, hebben we enkele van de meest gestelde vragen over het omgaan met dates in een begeleidende brief verzameld om eventuele verwarring weg te nemen.
A. Antwoorden op enkele veelgestelde vragen over de omgang met datums in een begeleidende brief
Moet ik een datum op mijn sollicitatiebrief vermelden? Er bestaat geen vaste regel over het al dan niet vermelden van de datum in uw begeleidende brief. Veel werkzoekenden kiezen er echter voor om dit te doen om te laten zien dat hun sollicitatie up-to-date is.
Als ik een datum vermeld, waar moet deze dan heen? Als u ervoor kiest een datum in uw begeleidende brief op te nemen, moet deze helemaal bovenaan de brief worden geplaatst, uitgelijnd met de linkermarge of gecentreerd.
Welk formaat moet ik gebruiken voor de datum? De datum moet volledig worden geschreven (bijvoorbeeld 26 mei 2021) en mag geen afkortingen of steno bevatten.
Als ik mijn motivatiebrief per e-mail verstuur, moet ik dan nog steeds de datum vermelden? Als u uw sollicitatiebrief via e-mail verzendt, is het niet strikt noodzakelijk om de datum in de hoofdtekst van het bericht op te nemen, aangezien uw e-mailprogramma het bericht doorgaans automatisch van een tijdstempel voorziet. Het is echter nog steeds een goed idee om de datum in uw sollicitatiebrief te vermelden, zodat u kunt laten zien dat uw sollicitatie actueel is.
B. Misverstanden die werkzoekenden regelmatig hebben over het vermelden van een datum op een sollicitatiebrief
Misverstand: Als ik de datum niet vermeld, ziet mijn aanvraag er recenter uit dan deze in werkelijkheid is. Correctie: Hoewel het niet strikt noodzakelijk is om de datum in uw sollicitatiebrief te vermelden, zal het weglaten ervan uw sollicitatie niet recenter doen lijken. In feite kan het het tegenovergestelde effect hebben, omdat werkgevers uw aanvraag zonder tijdstempel als onvolledig of verouderd kunnen beschouwen.
Misverstand: het datumformaat doet er niet toe, zolang het maar de maand, de dag en het jaar bevat. Correctie: Hoewel het waar is dat u de maand, de dag en het jaar in de datum moet opnemen, is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat u de standaardnotatie voor datums in uw regio volgt. In de Verenigde Staten worden datums bijvoorbeeld doorgaans geschreven als maand/dag/jaar (bijvoorbeeld 26/05/2021), terwijl ze in Europa vaak worden geschreven als dag/maand/jaar (bijvoorbeeld 26/05/2021). ).
Misverstand: ik moet dezelfde datumnotatie gebruiken als op mijn cv.