In elk sollicitatiegesprek is een van de meest gestelde vragen: “Vertel me iets over jezelf.” Deze ogenschijnlijk eenvoudige vraag kan een van de meest uitdagende zijn om te beantwoorden. Niet alleen omdat je dan over jezelf moet praten, maar ook omdat het de toon kan zetten voor de rest van het interview.
De manier waarop u op deze vraag reageert, kan een blijvende indruk achterlaten op de interviewer. Het kan beslissen of u doorgaat naar de volgende ronde van het interview of niet. Daarom is het van cruciaal belang dat u zich op deze vraag voorbereidt en een zelfverzekerd en beknopt antwoord geeft dat uw sterke punten laat zien.
Deze gids is bedoeld om u als een expert te helpen de vraag ‘Vertel me iets over uzelf’ te beantwoorden. Dit artikel geeft je tips en strategieën voor het maken van een indrukwekkende introductie die je sollicitatieprestaties zal versterken.
Of u nu een doorgewinterde professional bent of pas afgestudeerd, deze gids biedt u de hulpmiddelen die nodig zijn om deze vraag gemakkelijk te beantwoorden.
Laten we dus aan de slag gaan en leren hoe u deze gids kunt gebruiken om uw volgende sollicitatiegesprek tot een succes te maken!
De vraag begrijpen
Tijdens elk sollicitatiegesprek is een van de meest voorkomende vragen die je hoort: ‘Vertel me iets over jezelf.’ Hoewel deze vraag misschien een open vraag lijkt, is het belangrijk om te begrijpen dat de interviewer eigenlijk op zoek is naar specifieke dingen in uw antwoord.
Waar de interviewer naar op zoek is
De interviewer wil jou eerst en vooral als persoon leren kennen. Ze willen jouw achtergrond, ervaring en wat jou uniek maakt begrijpen. Bovendien willen ze zien hoe jouw vaardigheden en ervaring zich verhouden tot de baan waarop je solliciteert.
In uw reactie is het belangrijk om uw sterke punten onder de aandacht te brengen en te benadrukken hoe deze aansluiten bij de vereisten van de functie. Hierdoor kan de interviewer zien dat u goed bij de functie past en waarde voor het bedrijf kunt toevoegen.
Veelgemaakte fouten om te vermijden
Een van de grootste fouten die u kunt maken bij het beantwoorden van deze vraag is het verstrekken van te veel irrelevante informatie. U moet voorkomen dat u persoonlijke gegevens bespreekt die niet relevant zijn voor de functie, omdat u hierdoor onprofessioneel over kunt komen en de aandacht kunt afleiden van uw kwalificaties.
Een andere veelgemaakte fout is dat u zich te veel op uw persoonlijke kwaliteiten concentreert en niet genoeg op uw professionele ervaring. Hoewel het belangrijk is om uw persoonlijkheid te laten zien, vergeet niet te benadrukken hoe uw ervaring en vaardigheden u tot een gekwalificeerde kandidaat voor de functie maken.
Zorg er ten slotte voor dat uw antwoord beknopt en to-the-point is. Door rond te dwalen of de verkeerde kant op te gaan, kunt u ongericht en onvoorbereid overkomen.
Door te begrijpen waar de interviewer naar op zoek is en veelgemaakte fouten te vermijden, kunt u uw beste beentje voorzetten en indruk maken op potentiële werkgevers tijdens uw volgende sollicitatiegesprek.
Je antwoord voorbereiden
Als het gaat om het beantwoorden van de interviewvraag ‘Vertel eens iets over jezelf’, is voorbereiding essentieel. Deze voorbereiding omvat zelfreflectie en zelfevaluatie, waarbij u uw belangrijkste sterke punten en ervaringen identificeert en deze vervolgens koppelt aan de baan waarvoor u solliciteert.
Zelfreflectie en zelfevaluatie zijn cruciaal bij de voorbereiding op deze vraag. Denk na over uw ervaringen uit het verleden en hoe deze u zowel persoonlijk als professioneel hebben gevormd. Bedenk op welke prestaties je het meest trots bent en welke uitdagingen je hebt overwonnen. Denk na over uw waarden, overtuigingen en doelen en hoe deze aansluiten bij de missie en waarden van het bedrijf.
Nadat u deze reflectie heeft gedaan, identificeert u uw belangrijkste sterke punten en ervaringen. Dit zijn de vaardigheden en prestaties waardoor jij als kandidaat opvalt. Denk na over wat jou onderscheidt van andere sollicitanten en waarom jij het beste bij de baan past. Wees niet bang om specifieke voorbeelden te gebruiken om uw sterke punten en ervaringen te illustreren.
Ten slotte is het belangrijk om uw sterke punten en ervaringen te koppelen aan de baan waarvoor u solliciteert. Zorg ervoor dat u benadrukt hoe uw vaardigheden en prestaties relevant zijn voor de functie en het bedrijf ten goede zullen komen. Dit is uw kans om de interviewer te laten zien dat u de functie-eisen begrijpt en bereid bent de verantwoordelijkheden op u te nemen.
Het voorbereiden van uw antwoord op de vraag ‘Vertel eens iets over uzelf’ omvat zelfreflectie en zelfevaluatie, waarbij u uw belangrijkste sterke punten en ervaringen identificeert en deze koppelt aan de baan in kwestie. Met de juiste voorbereiding kunt u deze vraag met vertrouwen beantwoorden en indruk maken op de interviewer met uw kwalificaties en geschiktheid voor de baan.
Uw reactie opstellen
Het opstellen van een boeiend verhaal is cruciaal bij het beantwoorden van de vraag ‘Vertel me iets over jezelf’. Uw verhaal moet naadloos in elkaar overlopen en uw belangrijkste sterke punten en ervaringen benadrukken die aansluiten bij de baan waarop u solliciteert.
Om uw reactie nog effectiever te maken, is het belangrijk om uw verhaal af te stemmen op de waarden en cultuur van het bedrijf. Onderzoek de missie van het bedrijf en eventuele relevante waarden om te laten zien hoe uw ervaring en bijdragen passen in hun algemene visie.
Door successen en prestaties uit het verleden op te nemen, wordt uw reactie geloofwaardiger. Benadruk specifieke voorbeelden van hoe u een positieve impact hebt gemaakt in uw vorige functies. Gebruik waar mogelijk kwantificeerbare meetgegevens om de resultaten aan te tonen die u heeft kunnen bereiken.
Houd uw antwoord beknopt en to-the-point en concentreer u op de meest relevante informatie die betrekking heeft op de functie waarop u solliciteert. Uw vertelvaardigheden zullen een grote rol spelen bij het gedenkwaardig en boeiend maken van uw antwoord voor de interviewer.
Met deze deskundige tips bent u nu uitgerust om een boeiend en effectief antwoord te formuleren op de vraag ‘Vertel eens iets over uzelf’. Door uw ervaring, vaardigheden en afstemming met de waarden en cultuur van het bedrijf te laten zien, kunt u zich onderscheiden als een topkandidaat voor de functie.
Uw antwoord leveren
Naast de inhoud van uw antwoord is de manier waarop u het antwoord geeft net zo belangrijk. Uw toon en taalgebruik moeten vertrouwen en professionaliteit uitstralen. Spreek duidelijk en vermijd opvulwoorden zoals ‘eh’ en ‘vind ik leuk’. Blijf weg van het gebruik van jargon of ongepast taalgebruik; Vergeet niet dat een sollicitatiegesprek een professionele setting is en dat je jezelf als zodanig wilt presenteren.
Ook non-verbale communicatie is van cruciaal belang. Zorg voor oogcontact en een sterke houding. Vermijd friemelen of overmatig bewegen, omdat dit afleidend kan zijn. Gebruik gebaren spaarzaam maar doelbewust om belangrijke punten te benadrukken.
Oefening en voorbereiding zijn cruciaal om uw antwoord effectief te kunnen geven. Oefen je antwoord om ‘mij over jezelf te vertellen’ hardop en voor een spiegel of met een vriend. Neem de tijd om ervoor te zorgen dat uw antwoord binnen de limiet van twee minuten valt. Noteer de gebieden waar u struikelt en werk aan het verbeteren van die gedeelten.
Onderzoek bovendien het bedrijf en de specifieke functie waarvoor u solliciteert, evenals de branche als geheel. Dit zal u helpen uw antwoord af te stemmen op uw relevante vaardigheden en ervaringen die aansluiten bij de waarden en doelstellingen van het bedrijf.
Zorg er ten slotte voor dat u klaar bent voor vervolgvragen. Het kan zijn dat uw interviewer om meer details vraagt over een bepaald aspect van uw antwoord of over een specifieke ervaring die u noemde. Wees bereid uw antwoord uit te breiden met aanvullende informatie en specifieke voorbeelden.
Door u te concentreren op uw toon en taalgebruik, non-verbale communicatie, oefening en voorbereiding, kunt u uw antwoord effectief geven door ‘me over uzelf te vertellen’ en indruk te maken op uw interviewer met uw professionaliteit en zelfvertrouwen.
Het aanpakken van loopbaanhiaten of veranderingen
Als u een loopbaankloof of -overgang heeft meegemaakt, is het belangrijk om dit aan te pakken in uw ‘Vertel eens wat over uzelf’-antwoord. Begin met het bieden van context en uitleg voor de verandering. Dit kan van alles zijn, van het nemen van vrije tijd om te reizen of voor een familielid te zorgen, tot de overstap naar een nieuwe branche.
Wanneer u de loopbaankloof of -verandering uitlegt, wees dan eerlijk over de reden waarom dit is gebeurd, maar benadruk ook de overdraagbare vaardigheden die u in die periode heeft verworven. Als u bijvoorbeeld vrijaf heeft genomen om voor een familielid te zorgen, heeft u mogelijk sterke communicatieve en probleemoplossende vaardigheden ontwikkeld die in elke baan waardevol zijn.
Als u van bedrijfstak verandert, concentreer u dan op de gemeenschappelijke vaardigheden en ervaringen die kunnen worden overgedragen. Benadruk uw aanpassingsvermogen, bereidheid om te leren en uw vermogen om een nieuw perspectief in de nieuwe rol te brengen.
Uiteindelijk is de sleutel tot het aanpakken van een loopbaankloof of verandering in uw ‘Vertel eens over uzelf’-reactie het aantonen van aanpassingsvermogen. Werkgevers willen weten dat u uitdagingen aankunt en gemakkelijk door veranderingen kunt navigeren. Benadruk de vaardigheden en eigenschappen die ervoor hebben gezorgd dat u in het verleden een succesvolle overstap heeft gemaakt, en laat zien hoe u diezelfde sterke punten kunt toepassen op het bedrijf en de functie die voor u ligt.
Met de juiste mentaliteit en aanpak kan een loopbaankloof of -verandering daadwerkelijk een troef zijn bij het zoeken naar een baan. Door context te bieden en overdraagbare vaardigheden te benadrukken, kunt u uw ervaringen gebruiken om uw sterke punten te laten zien en uzelf te onderscheiden van andere kandidaten.
Waarde toevoegen aan uw reactie
Bij het beantwoorden van de vraag “Vertel eens iets over jezelf” tijdens een sollicitatiegesprek is het niet voldoende om simpelweg je ervaringen en prestaties op te sommen. Om echt op te vallen en een gedenkwaardige indruk te maken, moet u ook waarde toevoegen aan uw reactie door uw branchekennis onder de aandacht te brengen, uw unieke talenten te benadrukken en uzelf te onderscheiden van andere kandidaten.
Kennis uit de branche tonen
Werkgevers willen zien dat u niet alleen ervaring heeft, maar ook een diep inzicht in hun branche. Dit toont aan dat je waardevolle inzichten met zich meebrengt en je snel kunt aanpassen aan de cultuur en kernwaarden van het bedrijf. Zorg er daarom voor dat u bij het opstellen van uw antwoord alle relevante trends, gebeurtenissen of uitdagingen vermeldt waarmee de sector momenteel wordt geconfronteerd.
U kunt bijvoorbeeld vermelden welke gevolgen de opkomst van kunstmatige intelligentie heeft voor de sector, of hoe een recente beleidswijziging gevolgen heeft voor klanten. Door jouw kennis en inzichten te tonen, laat je zien dat je een vooruitstrevende en betrokken kandidaat bent.
Unieke talenten onder de aandacht brengen
Hoewel uw ervaring en kwalificaties belangrijk zijn, zijn uw unieke talenten en vaardigheden wat u echt onderscheidt van andere kandidaten. Deze kunnen van alles omvatten, van uitzonderlijke probleemoplossende vaardigheden tot een talent voor het creëren van boeiende inhoud.
Om uw unieke talenten onder de aandacht te brengen, moet u nadenken over wat u onderscheidt van andere kandidaten. Welke sterke punten heb jij waardoor jij een aanwinst bent voor het team? U kunt bijvoorbeeld uw vermogen vermelden om snel nieuwe software onder de knie te krijgen of uw ervaring met cross-functionele teamsamenwerking.
Door deze unieke talenten te laten zien, laat je zien dat je niet zomaar een kandidaat bent, maar eerder iemand die frisse perspectieven en waardevolle bijdragen aan het team kan brengen.
Onderscheid jezelf van andere kandidaten
Tenslotte is het belangrijk om je te onderscheiden van andere kandidaten door jezelf op een heldere en bondige manier te onderscheiden. Dit betekent dat u spreekt over uw persoonlijke merk en unieke verkoopvoorstellen.
Als u bijvoorbeeld een creatieve marketeer bent, vermeld dan hoe uw vermogen om unieke en impactvolle campagnes te ontwikkelen heeft geresulteerd in een grotere klantbetrokkenheid en omzetgroei voor uw klanten. Als alternatief kunt u, als u een datagedreven professional bent, bespreken hoe uw expertise op het gebied van analyse u heeft geholpen nieuwe mogelijkheden voor groei en optimalisatie te identificeren.
Door je te onderscheiden van andere kandidaten laat je zien dat je een opvallende kandidaat bent voor de functie en iemand bent die een waardevol en uniek perspectief in het team kan brengen.
Wanneer u tijdens een sollicitatiegesprek de vraag ‘Vertel me iets over uzelf’ beantwoordt, is het belangrijk om waarde toe te voegen aan uw antwoord door uw sectorkennis onder de aandacht te brengen, uw unieke talenten te benadrukken en uzelf te onderscheiden van andere kandidaten. Hierdoor kunt u een onvergetelijke indruk achterlaten en laten zien dat u de beste kandidaat voor de functie bent.
Uw reactie afstemmen op verschillende interviewstijlen
Als ervaren werkzoekende is het belangrijk om voorbereid te zijn op de verschillende interviewstijlen die wervingsmanagers kunnen gebruiken. Deze stijlen kunnen sterk variëren en vereisen elk een andere aanpak om effectief te kunnen reageren. Hier volgen enkele tips van experts waarmee u uw reactie kunt afstemmen op verschillende interviewstijlen.
Gedragsgebaseerde interviews
Op gedrag gebaseerde interviews richten zich op ervaringen en gedrag uit het verleden om toekomstige prestaties in een rol te voorspellen. Interviewers kunnen vragen stellen als: ‘Kun je een tijd beschrijven waarin je sterke leiderschapsvaardigheden moest tonen?’ of “Vertel me eens over een tijd waarin u een moeilijke uitdaging op het werk overwon.”
Ter voorbereiding op een gedragsgebaseerd sollicitatiegesprek bekijkt u de functiebeschrijving en onderzoekt u de kernwaarden en missie van het bedrijf. Identificeer de sleutelcompetenties die de rol vereist en denk aan specifieke voorbeelden waarin u deze in eerdere ervaringen hebt aangetoond. Gebruik de STAR-methode (Situatie, Taak, Actie, Resultaat) om uw antwoorden te structureren.
Zorg ervoor dat u in uw antwoord de specifieke vaardigheden en ervaringen benadrukt die aansluiten bij de functie-eisen. Gebruik concrete voorbeelden om aan te tonen hoe u in het verleden met succes uitdagingen heeft aangegaan en doelen hebt bereikt.
Panelinterviews
Panelinterviews houden in dat u door meerdere mensen tegelijk wordt geïnterviewd. Dit kunnen de rekruteringsmanager, HR-vertegenwoordiger en andere afdelingsleiders zijn. Het doel van een panelgesprek is om verschillende perspectieven te verzamelen en te beoordelen hoe u in het team zou passen.
Ter voorbereiding op een panelinterview onderzoekt u de achtergronden en rollen van de personen in het panel. Denk na over de verschillende vragen die zij kunnen stellen op basis van hun expertise en verantwoordelijkheden. Oefen met het individueel aanspreken van elke persoon, terwijl u nog steeds oogcontact houdt en met de groep als geheel communiceert.
Zorg ervoor dat u tijdens het interview elke persoon bij naam aanspreekt en hen bedankt voor hun tijd. Gebruik uw antwoorden om aan te tonen dat u in staat bent om samen te werken met verschillende persoonlijkheden en vaardigheden. Laat zien dat u effectief kunt communiceren en een goede verstandhouding kunt opbouwen met een diverse groep mensen.
Telefonische of video-interviews
Telefonische of video-interviews worden steeds gebruikelijker, vooral in een externe werkomgeving. Dit soort interviews kunnen een uitdaging zijn omdat je lichaamstaal of andere non-verbale signalen niet kunt lezen.
Zorg ervoor dat u een rustige, afleidingsvrije omgeving heeft en test uw technologie van tevoren om u voor te bereiden op een telefonisch of video-interview. Kleed je passend en zorg ervoor dat je achtergrond professioneel is en vrij van afleiding.
Zorg ervoor dat u tijdens het interview duidelijk en beknopt spreekt. Glimlach en houd oogcontact om vertrouwen en enthousiasme te tonen. Gebruik aantekeningen, zoals die voor andere soorten interviews, om uw antwoorden te structureren en op koers te blijven.
Het afstemmen van uw antwoorden op verschillende interviewstijlen is een belangrijk onderdeel van het zoekproces naar een baan. Met deze tips van experts bent u beter voorbereid op elke interviewstijl die u tegenkomt. Succes!
Voorbeelden van sterke reacties
Als ervaren copywriter en materiedeskundige begrijp ik hoe belangrijk het is om een overtuigend antwoord te formuleren op de veel voorkomende interviewvraag: “Vertel me iets over jezelf.” Om werkzoekenden in verschillende bedrijfstakken en functies te helpen, heb ik een lijst met sterke voorbeelden van reacties samengesteld, samen met een analyse van wat deze effectief maakt.
Voorbeeld 1: Marketingmanager
“Ik ben een marketingmanager met meer dan 10 jaar ervaring in het helpen van merken om hun volledige potentieel te bereiken. Mijn passie voor strategische planning en data-analyse heeft ertoe geleid dat ik met succes verschillende succesvolle campagnes heb gelanceerd, die hebben geleid tot een aanzienlijke toename van de omzet en merkbekendheid. Ik heb ook ervaring met het aansturen van multifunctionele teams en het samenwerken met influencers uit de sector om boeiende inhoud te creëren. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om aspirant-marketeers te begeleiden en op de hoogte te blijven van de nieuwste trends in de branche.”
Analyse: Dit antwoord benadrukt effectief de relevante ervaring en expertise van de kandidaat, terwijl ook hun leiderschapsvaardigheden en passie voor de branche worden getoond. Hun vermelding dat ze een mentor zijn en op de hoogte blijven van trends in de sector, tonen hun toewijding aan voortdurend leren en groeien.
Voorbeeld 2: Software-ingenieur
“Ik ben een software engineer met een specialisatie in front-end development. Gedurende mijn carrière heb ik mijn vaardigheden op het gebied van HTML, CSS en JavaScript aangescherpt en aan projecten gewerkt voor zowel kleine startups als grote bedrijven. Ik heb ervaring met het samenwerken met ontwerpers en productmanagers om gebruiksvriendelijke interfaces te creëren die er niet alleen geweldig uitzien, maar ook efficiënt presteren. In mijn vrije tijd doe ik graag mee aan codeeruitdagingen en bezoek ik technische evenementen om op de hoogte te blijven van de nieuwste technologieën.”
Analyse: Dit antwoord benadrukt effectief de technische vaardigheden en ervaring van de kandidaat, terwijl ook zijn vermogen om samen te werken en zijn passie voor de sector worden gedemonstreerd. Ze vermelden ook hun betrokkenheid bij codeeruitdagingen en technische evenementen, wat hun toewijding aan hun vak en voortdurend leren laat zien.
Voorbeeld 3: Geregistreerde verpleegkundige
“Ik ben een geregistreerde verpleegkundige met meer dan 5 jaar ervaring in verschillende gezondheidszorgomgevingen. Gedurende mijn carrière heb ik ervaring opgedaan in de patiëntenzorg, medicatiebeheer en het coördineren van de zorg tussen artsen, patiënten en hun families. Ik heb een passie voor het bieden van liefdevolle zorg aan patiënten en hun families in moeilijke tijden. In mijn vrije tijd doe ik vrijwilligerswerk in een plaatselijk ziekenhuis om patiënten aan het bed te ondersteunen die een luisterend oor kunnen gebruiken.”
Analyse: Dit antwoord benadrukt op effectieve wijze de ervaring en passie van de kandidaat voor de gezondheidszorgsector, terwijl ook zijn medeleven met patiënten en toewijding aan hun gemeenschap wordt getoond. Hun vermelding van vrijwilligerswerk toont verder aan dat zij zich inzetten om anderen te helpen.
Deze reacties laten elk op effectieve wijze de relevante ervaring, vaardigheden en passie van de kandidaat voor zijn of haar branche zien, terwijl ook hun unieke kwaliteiten en sterke punten worden benadrukt. Door hun antwoorden af te stemmen op de specifieke baan en het bedrijf waarvoor ze solliciteren, kunnen werkzoekenden opvallen en hun kansen op het binnenhalen van hun droombaan vergroten.
Anticiperen op vervolgvragen
Als het om interviews gaat, is het altijd slim om te anticiperen op vervolgvragen. De interviewer zal hoogstwaarschijnlijk om meer informatie vragen over bepaalde punten uit uw eerste antwoord op zijn vragen. Hier volgen enkele veelvoorkomende vervolgvragen die u moet kunnen beantwoorden, samen met tips over hoe u deze effectief kunt beantwoorden.
Veel voorkomende vervolgvragen en hoe u deze kunt beantwoorden
1. Kunt u mij meer vertellen over uw ervaring met XYZ?
Wanneer u deze vraag beantwoordt, wees dan bereid om specifieke voorbeelden van uw ervaring te geven en deze te koppelen aan de baan waarvoor u solliciteert. Deel uw prestaties, verantwoordelijkheden en resultaten van uw werk op dat gebied. Geef een kort overzicht van uw ervaring en kies vervolgens een of twee voorbeelden van eerder werk die aansluiten bij de functie waarvoor u solliciteert.
2. Waarom ben je geïnteresseerd in dit bedrijf?
Doe wat onderzoek naar het bedrijf en begrijp hun missie, waarden en het werk dat ze doen. Verbind het met je eigen ervaringen en achtergrond om aansluiting bij de organisatie te tonen. Wees oprecht en toon enthousiasme voor de functie en het bedrijf.
3. Kun je mij door je cv leiden?
Deze vraag heeft een open einde, dus gebruik hem als een kans om door uw werkgeschiedenis te lopen en de belangrijkste prestaties en vaardigheden te benadrukken. Maak het de interviewer gemakkelijk om te zien waarom u goed bij de functie past, op basis van uw ervaringen uit het verleden.
4. Wat is je grootste kracht/zwakte?
Wanneer u over uw sterke punten praat, concentreer u dan op een vaardigheid of eigenschap die aansluit bij de functie waarvoor u solliciteert. Wanneer u over uw zwakke punten praat, toon dan zelfbewustzijn en bespreek hoe u eraan heeft gewerkt om op dat gebied verbetering te brengen. Geef altijd voorbeelden.
Voorbereiden op onverwachte vragen
Hoewel u niet kunt anticiperen op elke vraag die de interviewer kan stellen, zijn er enkele dingen die u kunt doen om u voor te bereiden op onverwachte vragen.
Zorg er eerst voor dat u grondig onderzoek doet naar het bedrijf en de functie waarvoor u solliciteert. Hierdoor begrijp je beter waar de interviewer naar op zoek is en hoe je je het beste op de functie kunt afstemmen.
Ten tweede: oefen actief luisteren tijdens het interview. Concentreer u op wat de interviewer vraagt en zorg ervoor dat u de vraag volledig begrijpt voordat u antwoord geeft. Denk even na over uw antwoord voordat u antwoord geeft.
Ten derde: denk na over uw ervaringen uit het verleden en hoe deze u hebben voorbereid op de baan waarvoor u solliciteert. Neem de tijd om na te denken over uw werkgeschiedenis en noteer wat u heeft geleerd en hoe dit van toepassing kan zijn op de functie.
Als u zich voorbereidt op veelvoorkomende vervolgvragen en voorbereid bent op onverwachte vragen, kunt u goed presteren tijdens uw sollicitatiegesprek. Vergeet niet om eerlijk en specifiek te zijn en uw ervaringen te koppelen aan de functie waarvoor u solliciteert. Succes!